Aan het woord; Coach Mark Oosterhoff van de Aspiranten honkbal

Foto

AAN HET WOORD: COACH MARK OOSTERHOFF VAN DE ROBUR58 - WSB APELDOORN ASPIRANTEN

Dit jaar zijn we met de overgebleven aspiranten van WSB, samen met Robur 58 een combinatie team begonnen. De WSB'ers Jasper, Mette, Lobke, Charissa, en Niek kunnen door deze samenwerking weer een seizoen honkballen. We zijn begonnen met gecombineerde zaaltrainingen, wanneer is besloten om van het team, het hoogst spelende team te maken. Voor ons een superleuk besluit want dit brengt natuurlijk een leuk niveau met zich mee met de nodige tegenstand. De meeste van de WSB spelers zijn 3e-jaars aspiranten dus kunnen dit ook wel aan. De leiding ligt in handen van Rudy de Kock en mij, zodat van beide verenigingen er coaching/training ondersteuning is. De zaaltrainingen waren erg goed bezocht en zelf bij de pitcher training van Erik de Vries en Hans Kunnen waren veel spelers aanwezig. Helaas is van de dertien waar we mee zouden starten gelijk iemand afgevallen en bij de WSB'ers gaf Mette aan dat ze zich eerst op school moest focussen. Ze trekt zich dan ook terug uit het team tot einde van het schooljaar. We hopen natuurlijk dat ze zich daarna weer meldt. Omdat Patricia, haar moeder, begeleider was van het team en begrijpelijk ook voorlopig afscheid nam kwam alles bij Angela te liggen, de moeder van Niek. Om die druk van haar af te nemen gingen we op zoek naar een andere begeleider, dat is Jan Hoogeveen, vader van Nout en Daan. Hij is altijd al bij trainingen en wedstrijden en wilde dit best voor zijn rekening nemen. Zijn we erg blij mee! 

Begin april zijn de wedstrijden begonnen. Eerst wat oefenpotjes tijdens het Lentejeugd toernooi van Robur en daarna de competitie. De eerste wedstrijden moesten de spelers nog wat aan elkaar wennen maar ik vind het inmiddels echt een hecht team geworden. Toen ik afgelopen zaterdag het veld afliep zag ik ze in een groep kijken naar een wedstrijd, het zag er gezellig uit! De eerste wedstrijden waren wat betreft veldwerk erg sterk en het pitchen en catchen zag er verzorgd uit. Ook aan slag zie ik mooie dingen. Het meedenken met situaties en opletten op tekens moet nog wel verbeteren. Elke wedstrijd kunnen we genieten van echt mooi honkbal. Telkens als ik Dennis Meuleman, mijn coachmaat de afgelopen 3 aspiranten seizoenen even sprak, was hij super enthousiast: "dit is toch wel een echt leuk team hé, als je de acties ziet de ze maken en de keuze van ballen de zie slaan, jammer dat ik geen coach meer ben." Ik heb het hem echt heel vaak horen zeggen dus dat zit wel goed met het spel van dit team. 
Rudy en ik zeggen bijna elke wedstrijd wel een keer tegen elkaar hoe lekker het is om dit team te coachen. 

Bij goed spelen horen dan ook goede uitslagen, de indeling van de poule bevat een paar aspiranten teams van clubs die goed honkbal hoog in het vaandel houden en dat is leuk om te tegen spelen. Dat zijn de leukste wedstrijden en af en toe wordt het team dan ook onder druk gezet of op achterstand gezet. Gelukkig zie ik dat ze daar telkens weer uitkomen. Ze hebben dan ook alle wedstrijden die ik zag gewonnen, een missertje tegen TTT maar dat lag aan mijzelf, ik was toen op vakantie. Sorry.  Ik miste daardoor overigens wel de eerste team bbq die ,door Rudy werd verzorgd. Gelukkig doet ie dat over 2 weken nog een keertje over en kan ik er wel bij zijn. 

Een voorspelling voor de rest van het seizoen? Ik denk veel gezelligheid, hard werken, lol en goed honkbal. Wat betreft de stand, nu (11-6) staan we bovenaan en omdat we elke tegenstander al gehad hebben zullen we zeker ergens bovenaan eindigen. Verder hoop ik dat we met deze combi niet alleen de WSB'ers aan het honkballen houden maar ook in de toekomst weer een junioren team kunnen opzetten waar weer wat leven in zit. Wie weet of er bij de pupillen onder ons wel een aanwas van spelers plaatsvindt waardoor er ook weer een nieuw 1e jaars aspiranten team kan worden gevormd en er bij beide clubs in de verdere toekomst weer voor elke leeftijd klasse een team is. Bij de aspiranten en pupillen zoeken ze nog een coach heb ik begrepen van Dennis dus grijp je kans om daarbij te komen. Het is een hele leuke ervaring om met jeugd te werken en wordt je beloond met verrassend goed spel.

Sportieve groeten!
Mark Oosterhoff