AAN HET WOORD: Coach Ronald Bosman honkbal 1

Foto

Honkbal 1 is lekker bezig in 2019. 

Het is maart en het 1e honkbalteam van WSB heeft de zaaltrainingen bijna achter de rug. We zijn dit jaar met trainen begonnen op 10 februari, een week na het midwinterloop in Apeldoorn. Dennie, Donovan en ik waren dit jaar de afgevaardigden van ons team. Een stuk minder deelnemers dan vorig jaar hetgeen aangeeft dat langeafstandslopen geen hobby is van de gemiddelde honkballer. Dennie mag trots zijn op zijn PR op de 8 km. Zonder namen te noemen zou het leuk zijn als iemand uit ons team hem volgend jaar kan uitdagen!! 

Tijdens de zaaltrainingen hebben we in februari hard gewerkt aan onze basics. Het conditie gedeelte wordt regelmatig door Roy aangestuurd en Rhohendly levert zijn input bij hitting en fielding drills. De maand maart staat in het teken van tactiek. Een onderdeel van de tactiek is het geven van tekens tijdens een wedstrijd. Dit is het meest zichtbaar tijdens een wedstrijd waar de coach op het 3e honk middels het geven van tekens probeert het wedstrijdverloop aan te sturen. Bijv wanneer er een stootslag neergelegd moet worden of een loper een honk kan stelen. 

Ook onze werpers en catchers krijgen tijdens de zaaltrainingen in maart de nodige aandacht. Voor de werpers zijn de aandachtspunten hierbij techniek, arm conditie en het uitbreiden van het aantal verschillende ballen die een werper kan gooien. Catchers hebben de focus liggen op techniek, tactiek, conditie en aangooien op de honken. 

De teamsamenstelling is dit jaar op een aantal punten gewijzigd. Michael heeft ervoor gekozen in honkbal 2 te gaan spelen. Daar tegenover zijn er twee nieuwe spelers overgekomen van Blue Devils. Dit zijn Benjamir(infield) en Dyron(pitching, outfield) . Daarnaast heeft Sebastian Zwerus zijn honkbalhandschoen weer uit het vet gehaald en gaat hij zijn ervaring inzetten om een positieve bijdrage te leveren aan het team.

De laatste 2 oefenwedstrijden zijn vanwege het slechte weer afgelast en ook komend weekend is de weersverwachting niet heel hoopvol. Ik hoop dat het snel honkbal weer wordt met aangename temperaturen. Trainen in een zaal is voor een honkballer toch net even iets minder dan het trainen op een honkbalveld. Ik denk dat we nog even geduld moeten hebben!! 

De eerste competitie wedstrijd is op 7 April om 1400 uur tegen Cromtigers.