AAN HET WOORD: COACH TIM NIEUWKERK PUPILLEN 2

Teamfoto

AAN HET WOORD: COACH TIM NIEUWKERK VAN DE ROBUR58 – WSB APELDOORN PUPILLEN 2 

Dit jaar zijn we met alle pupillen van Robur’58 en WSB begonnen met de zaaltrainingen. 

Dit kon alleen doordat de samenwerking eindelijk een feit is. Hier was ik al een tijdje mee bezig. Ik had de contacten bij Robur’58 al een tijdje lopen met Loekie Jahn en Arjen Gotz. Vanuit WSB heb ik Dennis Meuleman erbij gehaald en toen is het gaan lopen. 

Een aantal mensen was/is nog niet helemaal enthousiast, maar zonder deze samenwerking wordt het heel lastig overleven voor beide verenigingen. Plus het gaat om de honkbalsport in Apeldoorn en de kinderen kunnen bieden wat ze verdienen. 

Daarvoor moest heel wat oud zeer opzij geschoven worden en nog zijn mensen sceptisch. Maar daar hebben we maling aan. Wat ons betreft is deze samenwerking tot in de eeuwigheid. 

Doel van de zaaltrainingen was om 2 combinatieteams te vormen. De pupillen 1 (2e klasse) en de pupillen 2 (3e klasse). Dit is gelukt. 

Overigens doe ik dat coachen niet alleen. Vanuit Robur heb ik Gilles van der Kuijl erbij. Zijn zoon Mees speelt ook in het team. Gilles en ik kenden elkaar al een beetje. In het verleden speelden we al eens tegen elkaar. De samenwerking verloopt erg goed. We hebben dezelfde humor, we denken hetzelfde over het spelletje en we zijn allebei net iets te hard voor onze eigen zoontjes (daar werken we nog aan). 

Gilles en ik spelen zelf ook nog honkbal bij de 1e honkbalteams van beide verenigingen. Genoeg ervaring dus op deze groep. Op 18 juli spelen we tegen elkaar tijdens de opening van de robur series. 

Dan nu over het team, de pupillen 2: 

In de pupillen 2 zitten vanuit WSB: Liam, Kuno, Tim, Dylan, Joris & Dennis. Vanuit Robur’58: Teun, Kyan, Sam, Mees, Luke & Gijs. 

Het team bestaat voornamelijk uit spelers die vorig jaar beeball speelden, of zelfs helemaal nieuwe spelers. Alleen Kyan speelde vorig jaar al in de pupillen. Voor allemaal erg spannend dus. De tegenstander gooit in 1e instantie aan ipv de coach. Je kan ineens met 3 slag uit gaan. De ballen gaan allemaal harder en sneller en verder. Er mag gestolen worden, etc. 

Genoeg te doen voor Gilles en mij. 

Zeker als de tegenstanders ook nog eens heel goed blijken te zijn. We zitten in de competitie bij Eagles uit Deventer, Uitsmijters uit Almelo en TTT uit Enschede. De Eagles en Uitsmijters zijn duidelijk een maatje te groot voor ons team. Ook niet zo gek aangezien deze teams al een tijdje samen spelen en gemiddeld ook een stukje ouder zijn. Die hadden eigenlijk 2e klasse moeten spelen. Tel daarbij op dat ze die kinderen “dom” leren honkballen. 

Puur en alleen omdat onze pupillen nog niet zo goed zijn in aangooien en vangen, rennen ze als blinde vinken over de honken. Gilles en ik ageren daar regelmatig tegen. Wij willen onze kinderen verzorgd en slim leren honkballen. Nu investeren om uiteindelijk er beter uit te komen. 

Gelukkig denken ze daar bij TTT ook zo over. Deze wedstrijden zijn dan ook echt leuk en vaak spannend. We hebben tot nu toe 11-3 & 11-9 gewonnen en 11-5 verloren van ze. Hier merken we ook aan de kids dat ze dit echt leuk vinden. Aanstaande zaterdag spelen we op het veld van Robur nog 1x tegen TTT. Daarna hebben we zomerstop. 

Wat de competitie ons na de zomerstop brengt is nog niet bekend. We hopen stiekem op andere tegenstanders, die iets gelijkwaardiger zijn aan ons. 

Tot nu toe trainden we 1x per week op woensdagavond van 18.00 uur tot 19.30 uur. 

Dit deden we apart van het andere pupillen team. De ene week bij WSB en de andere week bij Robur. 

De laatste training voor de zomerstop was gezamenlijk. Deze training hebben we afgesloten met een gezellige BBQ. 

Na de zomerstop willen we 2x per week gaan trainen en ook nog eens samen met de pupillen 1. De pupillen 1 deden dat al op de maandag erbij. Wij gaan dat nu ook doen. 

Hierdoor wordt de verbinding tussen de 2 teams beter. Per training kunnen we dan een aspect van honkbal centraal stellen. Fielden, Vangen, Slaan, Gooien, Honklopen, Posities in het veld, etc. 

We hopen iedereen eens langs het veld te zien bij de pupillen.