AAN HET WOORD: HONKBAL 2 MARK VAN BALLEGOY

Teamfoto

WSB HB2 “de Coach aan het woord” 

 De Coach? Die hebben we (eigenlijk) niet…. Al jaren doen we het samen, Erik, Vincent en ondergetekende. Op papier is mijn naam als coach aan het team verbonden. Daarom geef ik jullie graag een doorkijkje in HB2. 

Erik verzorgd de trainingen en Vincent zorgt ervoor dat we iedere wedstrijd voldoende spelers hebben (dat is nog wel eens een uitdaging. Op papier zijn we met 13 man, maar in de praktijk zijn er iedere wedstrijd wel een aantal van ons afwezig). Sinds jaar en dag is Bianca onze steun en toeverlaat wat het scoren betreft. Alle overige zaken rond het team behartig ik. 

HB2 is een mix van jong en “oud”, ervaren en onervaren spelers. Af en toe is het wat lastig om op iedere positie de juiste speler te laten spelen, wat terug te zien is in de uitslagen. Boven alles staat het spelen met plezier en dat geld zowel op als buiten het veld. 

We spelen dit seizoen in de 3de klasse en staan op de zevende plaats, na dertien wedstrijden. Op zondag 30 september spelen we onze laatste thuiswedstrijd. Deze start om half 11 tegen Moorfielders uit Ede. 

Waar ik als “Coach” en het team erg van kunnen genieten is de trouwe aanhang van supporters. Zij zijn er iedere thuiswedstijd om ons aan te moedigen. Waarvoor onze dank!! 

Naast een aardig potje honkballen ondersteunen een groot deel van de spelers uit HB2 de verenging op uiteenlopende gebieden. Zo zijn er (bijna) dagelijks 4 man actief met het onderhouden van de velden, en alles wat daarbij komt kijken. Dit doen ze als samen met de andere harde werkers uit het klus-/onderhoudsteam. Daarnaast ondersteunen we bij de bevoorrading van de kantine en het plannen van de kantine- en scheidsrechters diensten voor thuiswedstrijden van alle teams. Je kunt gerust zeggen dat HB2 meer is dan een honkbalteam.