AAN HET WOORD: MARK BOSMAN

Foto

AAN HET WOORD: HONKBAL 1 PITCHER MARK BOSMAN 

Honkballen is mij met de paplepen ingegoten, of ik een keuze had, wat denken jullie? 

Mijn honkbalcarriere begon op 4 jarige leeftijd bij de peanuts. Na een aantal jaar gespeeld te hebben bij de peanuts stroomde ik door naar de pupillen. Onder de coaching van Ronald Bosman en Henk Morang werden we 3e van Nederland. 

In dat zelfde jaar werd ik uitgenodigd om bondstrainingen te komen volgen en na mijn pupillen avontuur werd het tijd om door te stromen naar de aspiranten. Rick Pelstra was op dat moment mijn coach. In deze periode ben ik geselecteerd voor het districtteam van het oosten.  

Na mijn aspiranten tijd heb ik hooguit 1 seizoen bij de junioren gespeeld onder leiding van Pim Pelstra en Sebastiaan Zwerus. Op mijn 16de werd ik geselecteerd om mee te spelen bij honkbal 1 en was het tijd om het juniorenteam te verlaten.  

Stefan Bogert die op dat moment coach was van honkbal 1, vond het tijd worden om mij op de heuvel te zetten bij een wedstrijd. Dit werd de wedstrijd PSV – WSB. Mijn debuut bij Honkbal 1. In mijn jaren als honkballer en pitcher heb ik veel geleerd van Eric de Vries, de pitching coach EPA.  

Inmiddels zijn we 18 jaar verder en na vele keren gevraagd te zijn om in de hoofdklasse te komen spelen, heb ik altijd gekozen om bij WSB te blijven. Ik heb altijd gekozen voor WSB, omdat ik het belangrijk vind om te honkballen met mijn broertje, Tom Bosman en mijn vrienden. 

Afgelopen seizoen zijn we tweede geworden in de competitie 1e klassen. Dit betekent dat we zijn gepromoveerd en aankomend seizoen Topklasse gaan spelen. Met wat nieuwe spelers erbij vormen wij een goed team en hopen we mee te gaan doen met de 1ste drie. 

Tot op het veld!