AAN HET WOORD: TC LID MICHAEL BOSMAN

Teamfoto

'Verantwoord stelen en slaan'
Voor degenen die mij niet kennen, ik ben Michael Bosman en ben ruim 20 jaar actief spelend lid bij WSB. Op dit moment speel ik in HB1. Daarnaast zet ik mij graag in voor onze club en onze sport. Het belangrijkste daarbij vind ik 'verbinding'. Ik ben ervan overtuigd dat je met goede samenwerking meer kunt bereiken dan alleen. Dat komt natuurlijk van pas bij ons spelletje, maar ik pas het ook toe in werk- en privésituaties.
Als lid van de TC richt ik mij op de invulling en uitvoering van het project 'verantwoord stelen en slaan'. Dit project is ontstaan vanuit een samenwerkingsverband tussen Accres, de Dutch Baseball Foundation, Robur'58 en WSB. Het doel is om zoveel mogelijk kinderen kennis te laten maken met beeball en ook met de verschillende sportverenigingen waar je dit spel in competitieverband kunt spelen. We willen hiermee de sport en de verenigingen promoten. Hopelijk trekt het initiatief uiteindelijk nieuwe leden aan, zodat het honkbal in Apeldoorn kan blijven voortbestaan.
Het project wordt volledig gesubsidieerd door de Gemeente Apeldoorn. De bedoeling is om in een periode van drie jaar op alle basisscholen in Apeldoorn een lessenreeks beeball te verzorgen. Kinderen in de groepen 4 t/m 8 komen op een laagdrempelige wijze in aanraking met het spel. Tijdens de les wordt rekening gehouden met de sociale en motorische ontwikkeling per leeftijd en zelfs per kind, ten einde een ieder op zijn/haar eigen niveau te kunnen laten deelnemen.
Naast de lessen kunnen (vak-)docenten deelnemen aan een cursus waarin ze de basisbeginselen van het spel uitgelegd krijgen en zelf kunnen ondervinden hoe het spel eenvoudig gespeeld kan worden met kinderen die het nog nooit hebben gedaan. Ook kunnen scholen/docenten via ons een compleet beeball pakket aanschaffen. 
Tot slot focussen we op het scholentoernooi. Voorheen was er alleen een slagbaltoernooi. Leuk, maar het werd en wordt nergens in competitieverband aangeboden. Een paar jaar geleden is het beeballtoernooi geïntroduceerd, maar eerst nog naast het slagbaltoernooi. Het slagbaltoernooi is helemaal uitgefaseerd en er is alleen nog een beeballtoernooi waar scholen zich voor kunnen opgeven. Een mooie ontwikkeling is dat vanaf schooljaar 2019-2020 het beeballtoernooi in februari/maart wordt georganiseerd. Dit zal gaan plaatsvinden binnen in een grote sportzaal. Voordeel hiervan is dat het goed aansluit op de start van ons buitenseizoen. De kids die het leuk vinden, kunnen dan na het scholentoernooi meteen een keer meedraaien met een training.
Wil je meer weten over het project of heb je suggesties? Neem dan gerust contact met me op. Daarnaast kan je met issues op TC gebied ook bij mij terecht.