AAN HET WOORD: HANS BOMER EX SPELER

Foto

7 Oktober 2018 was mijn laatste recreanten toernooi. 

Ik denk dat ik midden jaren 70 ben gaan softballen bij WSB. 

Naast badminton zocht ik in die tijd een buitensport en dat werd herensoftbal. Toen ik in 1976 overgeplaatst werd naar Duitsland moest ik kiezen tussen buiten of binnen sporten. Het is buiten geworden en daar heb ik nooit spijt van gehad. 

Na wat trainingen bleek dat ik wel geschikt was om als pitcher te gaan spelen en dat heb ik tot het laatst toe gedaan, naast natuurlijk ander posities. Heel wat jaren heb ik met plezier gespeeld. Op een bepaald moment kwam de klad er een beetje in en besloten we om over te gaan naar recreanten softbal waarbij we ook dames mochten opstellen. Hierdoor werd het toch een stuk gezelliger. In 1995, denk ik, speelden we een wedstrijd tegen Eagles uit Deventer, op het oude veld bij de watertoren, toen ik na een twee honkslag in een kuiltje stapte en de voorste kruisband van mijn rechterknie volledig afscheurde. Na revalidatie heb ik sinds die tijd met een brace gespeeld. In 2016 werd het echter te gek en bleek dat ik een nieuwe knie nodig had. Een jaar later had ook de linker knie het begeven en moest die ook vervangen worden. Dat luidde toch langzaamaan het einde in van mijn actieve periode als speler in. In 2018 nog even geprobeerd maar helaas. Dus mocht ik op het toernooi van 7 Oktober mijn laatste twee wedstrijden als pitcher spelen. Na ruim 40 jaar als softballer was het voorbij. 

In het begin van mijn lidmaatschap werd ik al snel gevraagd voor andere functies, zoals coaching van Dames 2 en daar kwam, al gauw, het clubhuis bij. Samen met Inge hebben we een aantal jaren het clubhuis bestierd, de inkopen doen, bardiensten regelen en de schoonmaak. Na commentaar op de TC was het antwoord duidelijk:” wil je het anders, wordt dan lid van de TC en doe je best.” En zo geschiedde. Daarna zijn er nog wat functies geweest zoals, begeleider honkbal 1, coach Dames 1, coach junioren softbal Apeldoorn, samen met Ruud Sterling, lid kascommissie en voorzitter. 

Nu ik gestopt ben als speler is er weer tijd om me nuttig te maken voor ons cluppie in een ander functie. Ik ga de inkopen van het clubhuis weer op me nemen om zodoende Vincent te ontlasten. Dus jullie zijn nog niet van me af. 

Ik zie jullie graag weer terug op het veld. 

Een ex-speler, Hans Bömer.