Coach aan het woord: Recreanten

Foto

Tja….. Iets schrijven over het recreantenteam.

Dit is toch wel een beetje een bijzondere groep binnen WSB. Niemand en toch ook weer iedereen is coach.

Dit team bestaat uit een gemêleerd gezelschap, dat het gewoon leuk vindt om 6 tot 8 keer per jaar op zondag de wei in te gaan en op een gezellige manier bezig te zijn met softbal.

Doorgaans zijn dit toernooien door het hele land waarbij 3 tot 4 wedstrijden gepeeld worden.

Daarnaast worden er tussendoor soms ook een wedstrijden gepeeld. Zo hebben we al een paar keer tegen onze dames gespeeld en zo nu en dan spelen we een wedstrijd met de recreanten van Robur’58 waarbij de gezelligheid altijd voorop staat.

Naast het spelen bij andere verenigingen organiseren we, in samenwerking met de evenementencommissie, 2 keer per jaar een eigen toernooi.
Deze behoren, met een gemiddelde van 15 teams, tot de grootste toernooien van Nederland.

Toch maak ik mij wel zorgen over het voortbestaan van dit team. Al jaren kampen we met een spelerstekort. Trainingen gaan regelmatig niet door omdat er niemand is en voor toernooien moeten we vaak noodgedwongen een beroep doen op bijv. spelers uit DS1 of H2. Gelukkig zijn er diverse leden die incidenteel wel met ons mee willen en kunnen. Zonder dat zal het recreantenteam ophouden te bestaan.

Het zou echter mooi zijn als we wat nieuwe vaste spelers aan dit team zouden kunnen toevoegen zodat we kunnen blijven spelen.