Coach HB 1 aan het woord

Foto

AAN HET WOORD: Ronald Bosman coach van honkbal 1.

 

Het einde van het honkbalseizoen 2018 nadert met rasse schreden.  Met nog drie wedstrijden te gaan bezet WSB op dit moment de 1e plaats in de 1e klasse A.  Het kampioenschap zou een mooie bekroning zijn van een jaar lang hard werken.  Helaas is er een kaper op de kust. HCAW staat op dit moment op de 2e plek en moet nog 5 wedstrijden te spelen. Indien deze ploeg alle 5 wedstrijden wint zijn zij de kampioen.

Het lijkt erop dat WSB uiteindelijk 2 punten tekort gaat komen. Op dat moment ligt het voor de hand om terug te kijken waar we deze punten hebben laten liggen. De twee wedstrijden die verloren zijn waren tegen HCAW en Cromtigers.  Geen schande om van deze ploegen te verliezen. Beide wedstrijden waren close games en werden met 2-1 verloren.  Het zijn dan de kleine dingen in een wedstrijd die bepalend zijn geweest. Een foutieve aangooi en een honkslag die niet op het juiste moment geslagen wordt. Maar dat is all in the game!!

Dit jaar zijn we begonnen met 15 spelers. Een mooi aantal om één wedstrijd in  het weekend te spelen. Nieuwe speler, Dayron, draait zonder moeite mee en de sfeer binnen het team is goed. Vooraf aan het seizoen hebben we als doel gesteld om bij de eerste 6 te eindigen. Deze doelstelling hebben we gehaald  en betekent dat we volgend jaar recht hebben op een plaats in de topklasse.  Deze nieuw te vormen klasse  gaat bestaan uit de eerste zes ploegen uit de 1e klasse A en B.

Naast de goede prestaties vinden we gezelligheid ook belangrijk. Na de training,  onder het genot van een drankje, de laatste wedstrijd evalueren hoort hier bij, net als een aantal keren per jaar lekker eten bbqen.

Al jaren regelt Inge het scoren en zorgt Hans voor het bijwerken van de statistieken. Ik kan zeggen dat ik trots ben op de prestaties van dit team.  Het team heeft een grote mate van zelfstandigheid waardoor het coachen niet heel zwaar is. De ploeg is al jaren bij elkaar en is heel ervaren. Iedereen weet wat er voor en na de wedstrijd moet gebeuren en bij het geven van de trainingen ondersteunen de spelers elkaar.

Volgend jaar gaan de wedstrijden in de topklasse gespeeld worden. Dit betekent een zwaardere competitie en meer gelijkwaardige tegenstanders.  Dit is zowel leuk voor het publiek als de spelers. Het spelen op het hoogste niveau in de wedstrijdklasse heeft de aantrekkingskracht die WSB nodig heeft voor de toekomst!