Dit weekend te lezen op de stentor.nl

Foto

Dit weekend te lezen op de Stentor.nl
Honkballers WSB al zeker van handhaving en krijgen er flinke versterking bij
Met nog vier wedstrijden voor de boeg weten de honkbalmannen van WSB al dat ze ook volgend seizoen in de tweede klasse mogen uitkomen. Bovendien kwam de Apeldoornse vereniging deze week tot overeenstemming met een belangrijke versterking voor de hoofdmacht.
Het is de 28-jarige Jazon Allee, woonachtig in Deventer, die in zijn laatste seizoen actief was als catcher en outfielder bij HCAW in de hoofdklasse. Daarvoor kwam Allee, destijds woonachtig in Amsterdam uit voor de Pirates, de club waar hij begon en gedurende 10 jaar speelde. Allee kan zondag al voor het eerst in actie komen als WSB op eigen veld de strijd aangaat met Storks 2, de huidige koploper in de tweede klasse.
Allee, die in oktober vader hoopt te worden, pakt na een periode van drie jaar zonder honkbal de handschoen weer op en heeft een goede reden om dat te doen in Apeldoorn: ,,Na mijn verhuizing van Amsterdam naar Deventer begon het toch weer te kriebelen en door mijn contact met Dion (Comenencia, red.) die hier speelt, viel de keuze al snel op WSB. Bovendien was mijn vrouw inmiddels ook al betrokken bij deze leuke vereniging.”
Met een baby op komst is het voor Allee nog niet zeker of hij ook volgend seizoen voor de tweedeklasser uit zal blijven komen: ,,Mijn intentie is het zeker om hier voor langere tijd te gaan honkballen, maar ik moet even een slag om de arm houden tot na de geboorte van onze dochter – ja- we weten al dat het een meisjes wordt- en ook moet ik even kijken hoe de combinatie met mijn werk gaat uitpakken.”
Trainer John van Schoonhoven is in ieder geval zeer blij met de komst van de herintreder: ,,Jazon is een speler die goed in dit team past, sterk is aan slag, maar bovenal veel rust brengt binnen de ploeg. We kunnen hem goed gebruiken.”
Focus op volgend jaar
De Apeldoorners zijn inmiddels al volop bezig met de formatie van het team voor het nieuwe seizoen, legt Van Schoonhoven uit: ,,We weten nu al dat we niet kunnen degraderen omdat Domstad Dodgers zich heeft teruggetrokken. Dus dat geeft rust waardoor we nu al vol de focus op volgend jaar kunnen leggen. Vanwege verhuizingen zullen Andy Snijders en Muteba Mwamba ons waarschijnlijk gaan verlaten waardoor we flink aan het werven zijn. We hopen dan ook binnenkort nog een aantal nieuwe spelers te kunnen presenteren.”