Efficiënt honkbal van WSB tegen de Pirates.

Foto

 

Met een kleine selectie trad WSB afgelopen zondag tegen de Pirates uit Amsterdam aan. Een belangrijke wedstrijd, want Pirates stond samen met WSB op een gedeelde 2e plek. Om de aansluiting met HCAW te kunnen behouden moest er gewonnen worden. Geen makkelijke opgave want Pirates heeft een aantal ex-hoofdklasse spelers in de selectie rondlopen.

De voorbereiding van de wedstrijd ging al verkeerd. De velden van de Pirates waren vol geboekt, dus konden we de batting practice al schrappen. De start van de wedstrijd verliep daardoor stroef. WSB wist de 1e drie innings de pitches van de werper van Pirates (Jeroen Dekens) wel te raken maar een echte rally kwam niet los. Pirates wist daarentegen door aan aantal honkslagen in de 3e inning, wel 2x te scoren. 

In de 4e inning wist WSB zijn 1e punt te scoren. Een honkslag van Raul en een 2-honkslag van Dayron zorgden voor de aansluiting in de wedstrijd. Tussenstand na 4 innings 2-1. 

De 2e helft van de wedstrijd was voor WSB. Verdedigend werd WSB steeds sterker en de Pirates werden steeds minder dreigend. Daar en tegen wist WSB in de 5e inning de honken vol te krijgen en een driehonkslag van Sven zorgde voor drie punten. Door een wilde worp kon hij aansluitend zelf scoren. Deze voorsprong gaf de verdediging van WSB met Mark op de heuvel, niet meer uit handen. 

Ook op de 2e werper van de Pirates(P. Walsma) wist WSB nog 4 te scoren. De wedstrijd werd na krap 2 uur spelen afgesloten door drie vangballen van Andy, Tom en Collin, op rij. 

Een overtuigende overwinning waarbij WSB de honkslagen sloeg op de momenten dat de honken bezet waren. Sven sloeg alleen al 6 RBI’s binnen. Rick en Raul waren ook lekker op dreef met een slaggemiddelde van respectievelijke 0,800 en 0,600.

De volgende thuiswedstrijd is zondag 17-6 om 1500 uur tegen Blue Devils uit Meppel