In memoriam: John Bitter

Foto

Vandaag bereikte ons het verdrietige bericht dat John Bitter is overleden. John was al tientallen jaren verbonden aan WSB. In de eerste plaats als vader van zijn softballende dochters Stephanie en Romy. Niet veel later als vrijwilliger waarin hij veel voor de vereniging heeft betekent. Vele jaren was hij onderdeel van de klusploeg, was hij achter de bar te vinden en wie kent niet de befaamde hamburgers die hij samen met zijn maatje Theo ten Tije bakte tijdens de vele toernooien.

We gaan John ontzettend missen en wensen Yvonne, Stephanie, Romy en overige familielenden en vrienden heel veel sterkte toe de komende tijd. 

In de Backbone van dit jaar staat nog een mooi interview met John die we hierbij nogmaals plaatsen:

Sinds wanneer ben je betrokken bij WSB?

Ik denk dat ik betrokken ben geraakt bij WSB omstreeks 1994/1995. Wij zijn betrokken geraakt bij WSB door de familie Bosman, toen der tijd onze buren. Hun kinderen en onze kinderen waren bevriend met elkaar en gingen ook naar dezelfde school. Op een gegeven moment was er een open dag / sportmiddag bij WSB en onze kinderen deden beide mee. Ze kwamen enthousiast terug van de sportmiddag en wilde ook gaan softballen. Zo zijn onze kinderen bij de WSB terecht gekomen en wij als ouders ook. Doordat de honk/softbal verenigingen niet naast de deur lagen maar in alle uithoeken van Nederland lagen, werd er door de ouders door heel Nederland gereden om de kinderen naar de wedstrijden te brengen. En zo zijn wij als ouders betrokken geraakt bij WSB.

Wat heb je allemaal gedaan bij WSB?

Onderhoud/klusjes, kantinediensten gedraaid en hamburgers bakken tijdens toernooiweekeinden. Onderhoud/klusjes, hiermee ben ik begonnen met Jan van ’t Ende en Jos Beckers. Ik heb hier klein onderhoud meegedaan. Later kwam het grote onderhoud en werden er meerdere mensen benaderd die wilden en konden helpen met het realiseren en vervangen van de oude houten dug-outs van het hoofdveld door een betonnen versie. Dit was een hele klus en werd uitgevoerd in de wintermaanden.  

Daarna volgde het aanleggen van het softbalveld, hier werd een voetbalveld voor gebruikt wat direct aan de Kaartenmakerhoeve lag. Dit project is mede tot stand gekomen door de heer Leo Damen die zeer betrokken is geweest i.v.m. sponsoring en diverse schenkingen. Dit project werd ook met veel enthousiasme gedaan door veel vrijwilligers, iedereen nam toen nog eigen gereedschap mee, wat je nu niet meer voor kunt stellen. Met op dit moment een mooie werkplaats en al het gereedschap wat maar nodig is voor he onderhoud. De grote animator omtrent onderhoud is natuurlijk Fred Bosman die nog steeds onderhoud verricht met zijn opgeleide rekruten (ik ben afgehaakt om de jeugd ook een kans te geven haha) maar ben nog wel betrokken met raad en eventuele oplossingen aandragen 

Als ouders van spelende kinderen werden we ook ingezet om afwisselend kantine diensten te draaien. Dit hebben we met veel plezier gedaan. We vonden dit zo leuk dat Yvon en ik ook wel eens zondagmorgen of de middag bij het 1e team kantine diensten draaiden. Dit waren de dolle zondagen want vaak bleef het 1e team na de wedstrijd hangen en werd het vaak een latertje, maar dit hadden we niet willen missen.  

Opa Theo bakte altijd al tijdens toernooien hamburgers maar zijn maatje viel op een gegeven moment weg. Theo heeft mij toen benaderd of ik met hem hamburgers wilde bakken tijdens toernooiweekenden bij WSB, ik hoefde daar niet lang over na te denken omdat ik een goede band met Theo had heb ik ja gezegd. We zijn begonnen met hamburgers en gebakken uien, later kwam daar een slablaadje, komkommer en tomaatje bij: uiteindelijk was dit een vorstelijke burger. Theo heeft daarna ook nog de Vietnamese loempia geïntroduceerd en we deden er ook nog een braadworst bij. Uiteindelijk hadden we een mooie kraam tijdens de toernooi weekenden en werd alles gretig afgenomen. We hebben mooie jaren en veel geld verdiend voor ons clubje. Op een gegeven moment zijn we gestopt omdat we het allebei mooi vonden geweest. Gelukkig zijn er toch nog mensen die het stokje hebben overgenomen waardoor de toernooien nog altijd goed geslaagd zijn.  

Wat is je mooiste moment bij WSB geweest? 

Dat was dat het team van Romy dat naar Schiedam moest voor de Nederlandse Kampioenschap, dit team werd gecoacht door Ronald Olario en Babs. Helaas werden we geen kampioen van Nederland maar 2e wat op zich ook al knap is. Wat ook mooie momenten waren, was het mega jeugdweekend in de zomer met de mini playbackshow door de teams en in de nacht de dropping, GEWELDIG!

Iedereen kent je als fanatiek supporter waarom vind je het zo leuk?

Ik ben niet echt fanatiek, maar het leuke van WSB is dat iedereen betrokken is. Speelt het 1e thuis dan komen hele gezinnen kijken, Pa, Moe, de kinderen, kleinkinderen waar vind je dat nog en natuurlijk met de rest van de supporters waar je mee zit te kijken een drankje doen. Dat maakt het echt een familieclub 

Wil je nog iets kwijt aan de WSB’ers?

IT`S NOT HOW GOOD YOU ARE, IT`S HOW GOOD YOU WANT TO BEBij dit bericht zit een bijlage:
09-Foto-Superfan2.jpeg