AAN HET WOORD

Foto

AAN HET WOORD: SUSANNE MOOLENAAR VAN DAMES 1

Ook dit jaar wordt er bij de senioren lekker gesoftbald. Vorig jaar is dit team begonnen met 8 speelsters van wie er één geblesseerd was. Daarom werd er actie ondernomen en vroeg José of ik, en Marloes ook, op dat moment ergens speelde en of we misschien naar WSB wilden komen. Ik ben blij dat we dat gedaan hebben! Vanaf het eerste ogenblik hebben we ons thuis gevoeld. Toen Caroline, Irma en Edith ook aansloten, stond er een volwaardig team dat een superenthousiaste coach heeft in Jan van ’t Ende. Jan staat er iedere training en wedstrijd weer. Mopperend op ons als we staan te klooien, maar aan de andere kant enorm trots als we laten zien hoe goed we zijn. 

Dit seizoen speelt Wendy helaas niet meer bij ons, maar ze is – net als Birgit – altijd bereid om mee te doen als wij speelsters tekort komen. Gelukkig zijn Stella en Denise E. ons team komen versterken en ook Claire speelt weer. Fijn om zo’n volledig team te hebben! 

Vlak voor het begin van het tweede deel van de competitie staan we er niet zo best voor. Hoewel we voor ons plezier spelen, is het ook fijn als we weer wat wedstrijden gaan winnen, dus daar gaan we voor. Met de kwaliteit die we in huis hebben aan speelsters moet dit ook kunnen. Ons team bestaat uit de dertien vaste speelsters die ik hierna voorstel. 

Denise S., een jullie welbekende speelster, vertegenwoordigt ons team regelmatig als pitcher. Hetzelfde geldt voor Edith die ook fungeert als korte stop. Bianca is begonnen met pitchertrainingen en gooit een goede bal. Daarnaast speelt ze zowel op korte stop als in het outfield. Stella is pitcher en zij speelt verder vaak op het derde honk. Ook José speelt op het derde honk, maar neemt ook regelmatig het linksveld voor haar rekening. Het tweede honk is een van de favoriete posities. Daar spelen Irma, Claire, Marleen en Denise E afgewisseld met posities in het outfield. Ook Caroline speelde daar regelmatig, maar zij is momenteel niet aanwezig vanwege haar zwangerschap. De catcherplaat wordt bemand door Marloes, Jessica en Josje. Al deze meiden spelen daarnaast zowel in het in- als outfield. Zelf ben ik pitcher en speel ik op het eerste honk. 

Wat mij echt motiveert, is de hoeveelheid publiek bij onze thuiswedstrijden. Het is heel fijn om mensen aan de kant te hebben die aanmoedigen, dus blijf alstublieft in groten getale komen!