WSB honkbal 1 verslaat Kinheim in 5 inningen

Foto

Veel honkslagen in 5 innings!!!

Na de verloren wedstrijd tegen Cromtigers op Hemelvaartsdag met 2-1 stond gisteren de wedstrijd tegen Kinheim 2 op het programma. Een nieuwe jonge ploeg in deze klasse. Vooraf was bekend dat de regenkansen na 1500 uur snel toenamen en dus was het belangrijk om snel een voorsprong te nemen. 

Helaas verliep dit anders dan gepland. Kinheim wist in de 1e inning direct te scoren door een driehonkslag gevolgd door een honkslag. Jeroen, de startende werper, begon redelijk scherp aan de wedstrijd. Zijn missie was om in ieder geval de 1e drie innings van de wedstrijd voor zijn rekening te nemen. WSB kon direct de stand weer gelijk trekken door een homerun van de zeer constant spelende Sven Sturre. 

In de 2e en 3e inning werd er door Kinheim flink geslagen op de ballen van Jeroen. WSB wist wel wat terug te doen maar kon niet voorkomen dat Kinheim een voorsprong nam van 3-7. De jonge werper van Kinheim(Joeri Kesseler) wist de slagploeg redelijk onder controle te houden. Hiervoor had hij wel veel ballen nodig en dat was zoals later bleek belangrijk voor het verloop van de 4e inning. 

In de 4e inning had Tom het werpen overgenomen van Jeroen. Dit was ook het kantel moment van de wedstrijd. Sven kreeg 4 wijd en werd verder gebracht door een stootslag van Michael. Een honkslag van Roy was de inleiding van een hele serie twee en drie honkslagen. Toen de inning was afgelopen was de stand 10-7 en had WSB de wedstrijd in handen.

Het spelen van de 5e inning was noodzakelijk om de wedstrijd geldig te maken. Inmiddels was de regen begonnen en gelukkig werden de drie nullen snel door de verdediging gemaakt en was de wedstrijd geldig. Na een aantal regen pauzes en pogingen om de wedstrijd uit te spelen werd uiteindelijk besloten om de wedstrijd te staken. De verdiende twee punten waren binnen.

De volgende thuiswedstrijd staat gepland op zondag 27 mei tegen RCH. Tijdstip 1400 u