Opnieuw overwinning voor honkbal 1!

Foto

Veel honkslagen bij OVVO-WSB.
Gisteren stond de uitwedstrijd tegen OVVO uit Amsterdam op het programma. Met ietwat gemengde gevoelens vertrokken we richting Amsterdam. Dit had een aantal oorzaken. De verloren wedstrijd van vorig jaar waren veel spelers nog niet vergeten en bij de wedstrijden tegen OVVO is er altijd wat bijzonders aan de hand. En gisteren werd dat gevoel wederom bevestigd. Door allerlei oorzaken konden we een kwartier later dan gepland met de wedstrijd beginnen. 

OVVO heeft dit jaar veel spelers zien vertrekken en willen met een grotendeels nieuwe ploeg een nieuwe start in deze competitie maken. WSB trad gisteren met een gehavende ploeg aan. Dennie en Donovan hadden rugklachten en Dayron was ziek. WSB werd sportief gesteund door de familie van Andy die vanuit Aruba waren overgevlogen voor een wedstrijdje honkbal.

WSB begon agressief aan slag en Sven onze eerste slagman wachtte dit keer op een goede bal en wist direct een honkslag te slaan. Michael deed hetzelfde waardoor er direct twee man op honken stonden. Een homerun van Roy zorgde voor de eerste drie punten. 

OVVO was gretig aan slag en gingen vaak voor de eerste bal. Mark onze startende werper moest hier wel even aan wennen. Hierdoor wist OVVO toch elke inning een aantal punten te scoren. De verdediging van WSB speelde slordig en er werden te veel fouten gemaakt. 

In de derde inning had WSB al tien punten verschil bereikt en de eerste jonge startende werper werd vervangen door een ervaren werper. Deze maakte behoorlijk veel lawaai op de heuvel en maakte er de gewoonte van om bij elke bal die hij gooide commentaar te geven. Hierdoor werd het een stuk levendiger op het veld. Of het veel met honkbal te maken had? Ik geloof het niet.

WSB ging ondertussen door met het produceren van veel honkslagen!!!! Roy sloeg deze wedstrijd in totaal drie homeruns. Twee keer ging de bal over het hek en één keer sloeg hij de bal over de buitenvelder. Door zijn snelheid wist hij gemakkelijk te scoren. Na 7 innings en drie uur spelen werd de einduitslag 6-30 bereikt. Een mooie revanche op de wedstrijd van vorig jaar en een compliment aan Inge, onze scoorster, die ervoor heeft gezorgd dat alle acties op één scoreformulier werden vastgelegd.

Volgende week staat niet in het teken van een wedstrijd maar in het teken van een bruiloftsfeest. Onze Andy gaat trouwen met zijn grote liefde, Meral! De eerste thuiswedstrijd staat gepland op zondag 6 mei tegen de Herons om 1500 uur.